-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:10174 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:7

تقريباً دو سال است كه نماز خواندن برايم مشكل شده است. كنجكاو شدهام هر چيزي كه از انجام آن نهي به عمل آمد، انجام دهم و در هر چيزي شك كنم. در نماز زياد شك ميكنم و بعضي اوقات نماز من يك ساعت طول مي كشد. از طرف ديگر نمي توانم نگاهم را كنترل كنم و به نامحرم نگاه ميكنم از شما مي خواهم مرا راهنمايي كنيد.

خواهر گرامي! يكي از مسايل مهم كه مورد ابتلاي نسل جوان است، وسواس و شك و ترديد است، كه از عدم قدرت روحي و عدم اعتماد به نفس ناشي مي شود. اين حالت اغلب حاكي از كشمكش دروني و گاهي مربوط به فكر است و آدمي تحت تأثير آن دو نيرو سرگردان است. او در فكر و عمل سرگردان است و در سن هيجده سالگي معمولاً اين حالت به نقطه اوج مي رسد.(1)

خوشبختانه در همين ايام با تدبير صحيح و توجه به ذات اقدس خداوند سبحان مي توان اين حالت منفي را از بين برد و معنويت را درون جان شكوفا كرد و از شك و ترديد، به باور و يقين رسيد.

تقويت معنويت دروني و راز و نياز با خدا، خمير مايه جان را الهي مي كند و زنگارها و ترديدها را از بين مي برد و انسان دل به خدا مي سپارد و به تدريج ايمان و معنويت در دل رسوخ مي كند و محبّت غير خدا از دل خارج مي شود.

در كنار راز و نياز و پيوند معنوي با خالق هستي بخش، بايد سعي كرد قدرت اراده و قدرت روحي در انسان تقويت شود. ايمان به خداوند و اتكال به او براي ايجاد اعتدال در خواهشهاي نفساني، دريچه اطميناني است. بر اثر ايمان به خدا، چهره زندگي كمال مي يابد، زيرا وقتي انسان معتقد گرديد كه با تمام شدن اين زندگي، همه چيز پايان نمي پذيرد، در روانش آرامش خاصي پديد مي آيد و در سراسر زندگي، به سوي اعتدال گام بر مي دارد. ايمان نه تنها ناراحتي و تشويش را از قلب مي زدايد، بلكه مي تواند هجوم و اضطراب به دل، جلوگيري كند.(2)

شك و ترديد در مرحله نوجواني و جواني زمينه ساز ايمان و باور صحيح است. شما بايد سعي كنيد تقواي الهي را پيشه كنيد. با عبادت و راز و نياز با خداوند متعال، به تدريج اضطرابها و ترديدها را از خود دور كنيد.

سعي كنيد جان و دل پاك خويش را آلوده به گناه نسازيد كه عاقبت گناه چيزي جز سقوط و فلاكت نيست.

اگر شك و ترديد مهار نشود و در بستر حقيقت و يقين آرام نگيرد، تبديل به هوي و هوس مي شود.

اگر خداي ناكرده هوي و هوس بر كس مسلّط شد، ديگر حق را نمي بيند و آن را زير پا مي گذارد و در مسير سقوط قرار مي گيرد. وسوسه و شك روح را مي كوبد؛ نشاط را از بين مي برد؛ استراحت را سلب مي كند و قساوت قلب مي آورد و باعث مي شود انسان از عبادت و معنويات لذّت نبرد.

خواهر گرامي، نامه شما نشان دهنده عشق و علاقه شما به دين و آرمانهاي ديني است. اهتمام شما به فريضه نمازِ اعضاي خانواده قابل تقدير است. سعي كنيد هميشه با ياد خدا زندگي كنيد كه ياد خدا به انسان آرامش مي بخشد: اَلا بذكراللَّه تطمئن القلوب.(3) گوهر ايمان را باور كنيد و تقواي الهي را پيشه كنيد، چون نه تنها بايد حافظ خويش باشيد، بلكه سقوط يا موفقيت شما تأثير مستقيم روي خواهر و برادر كوچكتر شما خواهد داشت.

رمز موفقيت و رسيدن به ارامش روحيك دل سپردن به خدا و محكم كردن اتصال معنوي است.

پي نوشتها:

1. علي قائمي، خانواده و مسائل نوجوان و جوان، ص 117 و 118.

2. سيد مجتبي موسوي لاري، سالت اخلاق در تكامل انسان، ص 170 و 171.

3. رعد (13) آيه 13.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.